• Novinky

          • Zber papiera 2019
            • Zber papiera 2019

            • Už tradične sme sa tento rok znovu zapojili do zberu papiera.  Vďaka všetkým žiakom, rodičom  sme spoločne vyzbierali  7645,06 kg papiera a kartónu.  Spoločne sa tak učíme recyklovať a pomáhať tak chrániť stromy.

              Absolútny víťaz : 6. ročník vyzbieral 1882,75 kg

              Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom, pedagógom, priateľom školy a všetkým, ktorí sa do zberu zapojili.

              Mgr. Michal Gura

            • Deň Matiek v škole

            • Mamičky naše zlaté!

              V tejto vzácnej chvíli

              v srdiečkach sme pre Vás

               veľa lásky skryli.

              Modlíme sa my k Bohu, aby Vám dal sily,

              aby ste v dobrom zdraví s nami večne žili.

               

              Do galérie Deň Matiek v škole boli pridané fotografie.

            • Sadíme my máje, čo nám dajú za ne?  

            • Máj, mesiac lásky, sa spája s dávnym zvykom stavania májov. V minulosti ho stavali mládenci, ktorí chceli prejaviť lásku svojej milej, a tak potajomky pripravili mladý stromček, ktorý vyzdobili farebnými stužkami a postavili ho pred dom, v ktorom bývalo dievča na vydaj. V duchu tejto tradície sme postavili aj máj pri našej škole. Je venovaný všetkým dievčatám a ženám, ktoré navštevujú našu CZŠ s MŠ sv. Faustíny, ale dúfame, že poteší aj všetkých obyvateľov Dlhej Lúky. Ďakujeme pánovi školníkovi a žiakom, ktorí sa pričinili o to, aby sme mohli oživiť túto peknú tradíciu.

              PaedDr. Juliána Delejová, Mgr. Klaudia Olejárová

          • Chemická show na našej škole
            • Chemická show na našej škole

            •  

              Stredu 22.5. 25019 sa na našej škole uskutočnilo podujatie, ktoré sa nieslo v podobe chemických a fyzikálnych pokusov. Cieľom  tejto show bolo vzbudiť záujem o prírodovedné predmety u žiakov, ktoré sú pre ne často nezáživné a plné „poučiek“. Navštívili nás odborníci z občianskeho združenia Spoznávaj vedu,o.z.. Pokusy boli vedené hravou a zábavnou formou. Na týchto pokusoch boli zúčastnení aj samotní žiaci, ktorí mali možnosť sa do nich zapojiť. Tieto predovšetkým efektné pokusy boli z oblasti ako anorganickej tak aj z organickej chémie, pričom nesmela chýbať aj fyzika a s ňou spojené trenie a rýchlosť zvuku.

              Mgr. Klaudia Olejárová

            • Matematický  klokan

            • Aj v tomto školskom roku sme získali ocenenia v medzinárodnej súťaži matematický klokan.

              Školský šampión   a  úspešný riešiteľ: Patrícia Kotuľaková – 2. A

              Úspešní  riešitelia: Lukáš Mizerák – 4. A, Peter Kukľa  - 5. A

                                 Blahoželáme!  

              Mgr. Valeria KOBULNICKÁ

            • 5. miesto -  Súťaž mladých záchranárov

            • V piatok 17.5.2019 sa naši žiaci zúčastnili na súťaži Mladých záchranárov v Bardejove. Osem žiakov vytvorilo dve družstva a porovnali svoju šikovnosť v rôznych disciplínach: použitie plynovej masky, výber evakuačnej batožiny, rozlišovanie varovných signálov, orientácie na mape, zistenie azimutu pomocou buzoly, odhad vzdialenosti, streľba zo vzduchovky, prvá pomoc, hasenie požiaru, vedomostné testy.

              Všetky stanovištia s disciplínami boli rozmiestnené v okolí futbalového štadiónu a detského dopravného ihriska. Dôležitý bol aj samotný čas potrebný na splnenie všetkých úloh.

              Družstvo starších žiakov v zložení Matej Blažejčík, Dominik Leščinský, Tamara Kimáková a Anna Mária Račková si vybojovali v konkurencii 21 družstiev  5. miesto.

              Ďakujeme všetkým žiakom za reprezentáciu a „držíme palce“ aby v prípade potreby vedeli zužitkovať získane skúsenosti.

              Mgr. Michal Gura

               

            • SLÁVIK 2019 2. miesto

            • Dňa 10.5.2019 sa uskutočnilo v ZUŠ Michala Vileca v Bardejove okresné kolo súťaže ľudových piesní: SLÁVIK 2019. Našu školu reprezentovala žiačka 4. ročníka Lujza Jurčišinová-Kukľová, ktorej sa podarilo umiestniť na krásnom 2. mieste.

              Lujzke blahoželáme a prajeme veľa ďalších speváckych úspechov.

              Mgr. Silvia DEMSKÁ

            • Svetový deň rodiny

            • Do galérie Svetový deň rodiny boli pridané fotografie.

              15. mája si verejnosť po celom svete v tento dátum pripomína Svetový deň rodiny (World Family Day), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov (OSN) v roku 1993. Význam dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti.

              Aj my sme si v našej škole spolu s rodičmi a žiakmi tento deň pripomenuli príjemným posedením, kde rodiny spoločne medzi sebou súťažili, trávili svoj čas pri spoločenských hrách spolu so svojimi deťmi. Nechýbala príjemná hudba a malé občerstvenie. V závere si každá rodinka urobila pri fotostene  fotku, vybrali si malý darček a po spoločnej modlitbe sme sa všetci pobrali domov.

            • Súťaž „Rodina a základné ľudské právo na život“

            • Súťaž „Rodina a základné ľudské právo na život“

              Táto súťaž je organizovaná Asociáciou za život a rodinu v spolupráci s množstvom partnerov vrátane eRka KPKC, DKU Bratislavskej arcidiecézy či Národného pochodu za život. Tohto roku to bol už tretí ročník a do súťaže sa zapojilo 1232 diel a 24 videí ,medzi ktorými boli aj diela našich žiakov. Žiačka 7.ročníka Alžbeta  Jurčišinová svojim dielom  získala krásne 2. miesto. Blahoželáme.

              Mgr. Ivana Vagaská