• Novinky

          • Leto  sa blíži!
            • Leto sa blíži!

            • Dňa 24. 6. 2016 sa žiaci 1. stupňa zišli na  plážovom a tenisovom ihrisku pri  Bellevue                        v  Bardejove, aby sa zahrali a zasúťažili si. Horúce letné počasie nám dovolilo osviežiť sa  sprchou a zahrať si vodný volejbal. Už len pár dni nám chýba do konca školského roka, ale my sme si už užili spoločne so spolužiakmi a učiteľmi prvé letné lúče slnka. Takže, hurá leto!

              Do galérie Leto sa blíži! boli pridané fotografie.

          • Sanktuárium Božieho milosrdenstva v Krakove - Lagiewniki
            • Sanktuárium Božieho milosrdenstva v Krakove - Lagiewniki

            • Dňa 17.6.2016 sa niektorí žiaci druhého stupňa vybrali na výlet do neďalekého Poľska. Navštívili miesto posledného výdychu sv. sestry Faustíny- Sanktuarium Božieho milosrdenstva v Lagiewnikoch, kde nesmela chýbať ani sv. omša, ktorú odslúžil pán kaplán Jozef. Odtiaľ ich nohy niesli do chrámu a múzea, ktoré sú zasvätené  Jánovi  Pavlovi II. Keď sa ich oči vynadívali nad nádherou chrámu, a ich ruky na dotkli skiel, za ktorými boli vystavené ,,poklady´´ Jána Pavla II., tak sa presunuli na Wawelský zámok sprevádzaní dažďom. Odtiaľ ich už nohy ťahali na jedno z najväčších námestí  strednej Európy- Rynek. Tam mali rozchod a po náročnom dni, ale šťastní sa vrátili domov.

              Františka Moravcová, 9. ročník

              Do galérie Sanktuárium Božieho milosrdenstva v Krakove - Lagiewniki boli pridané fotografie.

          • Čarovné jablko
            • Čarovné jablko

            • Úspech  vo výtvarnej súťaži

              Súkromná základná umelecká  škola v Bardejove zorganizovala 8. ročník výtvarnej súťaže ČAROVNÉ JABLKO. Téma ,,Život vo farbách“  zaujala viacerých žiakov našej školy.  Žiaci si mohli vybrať z pomedzi rôznych výtvarných techník.

              Úspešný bol prvák  LUKÁŠ BLAŇÁR, ktorý získal v 2. kategórii CENU POROTY. 

               V 3. kategórii získala žiačka štvrtého ročníka ALŽBETA JURČIŠINOVÁ            krásne  2. MIESTO .

               S diplomami  si odniesli aj pekné ceny. BLAHOŽELÁME!

              Do galérie Čarovné jablko boli pridané fotografie.

              Mgr. Valeria KOBULNICKÁ

          • Plavecký výcvik tretiakov
            • Plavecký výcvik tretiakov

            • V mesiaci jún sa naši tretiaci zúčastnili plaveckého výcviku. Pod odborným vedením trénerov sa oboznamovali so základnými pohybovými cvičeniami vo vode. Tí najšikovnejší preplávali svoje prvé metre. V závere kurzu boli odmenení „ Mokrým vysvedčením“.

              Do galérie Plavecký výcvik tretiakov boli pridané fotografie.

              Mgr. Ivana VAGASKÁ

          • Vylet 1.A ZOO
            • Vylet 1.A ZOO

            • V utorok, dňa 7.6.2016 o 8. hodine ráno sme s prvákmi vyrazili na prvý školský výlet. Našou úvodnou zastávkou bola cukráreň v Stropkove, po ktorej sme sa už plní energie vybrali do ZOO, aby sme si pozreli zvieratká a zahrali sa tam. Videli sme pávy, dikobraza, lamu, ale aj opice, hady, alebo levicu. Návštevu ZOO sme zavŕšili na detskom ihrisku v jeho areáli. Po tomto peknom zážitku sme znovu nasadli do áut a smerovali do komplexu prírodného duklianskeho bojiska- Údolia smrti. Tam sme mali možnosť vidieť tanky a zákopy z obdobia 2. svetovej vojny. Na záver sme sa ešte zastavili v centre Svidníka na chutnú zmrzlinu a pobrali sa domov. Prišli sme unavení, ale plní zážitkov a pekných spomienok. Ďakujeme ochotným rodičom za odvoz a pomoc s deťmi.

              Do galérie Vylet 1.A ZOO boli pridané fotografie.

              Mgr. Silvia DEMSKÁ

          • Výlet Kapušanský hrad
            • Výlet Kapušanský hrad

            • Dňa 7.júna 2016 sa žiaci 2.,3. a 4. ročníka so svojimi učiteľmi vybrali na školský výlet preskúmať Kapušanský hrad. Cestovali sme vlakom. Počas výstupu na hrad žiaci hľadali indície k pokladu, ktorý nám pripravili na hrade naši šiestaci spolu so svojím učiteľom Mgr. Michalom Gurom. Priamo pri zrúcaninách sme si vypočuli krátku povesť o tomto hrade a videli nádherný výhľad na mesto Prešov a okolie. V blízkosti hradu sme strávili celé dopoludnie. Deň sme zavŕšili vylúštením tajničky a nájdením pokladu – sladkej odmeny. Výlet sa všetkým veľmi páčil, a tak sme sa  plní zážitkov i nových vedomostí spokojní vrátili domov.

              Do galérie Výlet Kapušanský hrad boli pridané fotografie.

          • Deň MATIEK
            • Deň MATIEK

            • Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamkám. Mama – aké jednoduché slovo. Žena, ktorá nás sprevádza celým naším životom. Žena, ktorá je trpezlivá, dobrotivá, obetavá a chápavá, starostlivá, ktorá sa teší z najmenšieho úspechu svojho dieťaťa. Aj naši žiaci 1.stupňa si pripravili pre svoje mamičky pri príležitosti sviatku „ Dňa matiek“ krásny kultúrny program. Svojím spevom, tancom, scénkami a básničkami vyjadrili, ako veľmi ľúbia svoje mamičky a staré mamy. Na konci programu nechýbal ani darček, ktorý vlastnoručne vyrobili pre mamičky a babičky na hodinách výtvarnej výchovy.

              Do galérie Deň MATIEK boli pridané fotografie.

            • Vrabček

            • S našimi prvákmi zvládame v škole okrem povinností tiež každý mesiac prispievať vyriešenými tajničkami a výtvarnými prácami do časopisu Vrabček, ktorý spoločne odoberajú. V aprílovom čísle sa podarilo vyhrať Margarétke Lenkovej, ktorá si odniesla domov takúto krásnu cenu. BLAHOŽELÁME!

              Mgr. Silvia DEMSKÁ

            • 21. ročník Piesne pre Sv. Otca

            • 21. ročník Piesne pre Sv. Otca (25.5.2016)

              Dňa 25.5.2016 sa naši žiaci zúčastnili súťaže kresťanských piesní „Pieseň pre sv. Otca“ v Stropkove, ktorá začala sv. omšou o 8:30 hod. v Sanktuáriu Najsv. Tela a Krvi Kristovej. Po nej sme sa premiestnili do divadelnej sály, kde sa už súťažiaci prezentovali svojimi piesňami v jednotlivých kategóriách. Našu školu reprezentovali títo žiaci: 

              Lujza Jurčišinová-Kukľová (1. roč.) s piesňou Mamka Mária

              Alžbeta Jurčišinová (4. roč.) s piesňou Kvapky

              Kristína Homzová (8. roč.) s piesňou Dážď 

              Lea Čechová (7. roč.) a Kristína Homzová s piesňou Vládca

              Našim trom sólistkám sa podarilo získať bronzové pásmo a duet Lei a Kristínky si vyslúžil zlaté pásmo. Všetci žiaci získali diplom, sadu pier a kupón na zmrzlinu, na ktorú sme sa po súťaži spoločne vybrali.

              Ďakujeme p. učiteľovi Demskému za hudobný sprievod a všetkým súťažiacim za trpezlivosť pri nácvikoch a reprezentáciu na súťaži.

                

              Mgr. Martin DEMSKÝ a Mgr. Silvia DEMSKÁ

              Celkové hodnotenie:

              http://www.czsstropkov.eu/index.php/piese-pre-sv-otca/ppso20152016

          • Škola v prírode Tatranská Lomnica
            • Škola v prírode Tatranská Lomnica

            •        V dňoch 25. 4. 2016 – 29. 4. 2016 sa žiaci štvrtého ročníka zúčastnili Školy v prírode  v Tatranskej Lomnici. Miestom pobytu bol hotel Tulipán. Počas 5 dní žiaci spoznávali krásy Vysokých Tatier. Počasie bolo chladné, ale aj napriek tomu sa uskutočnili všetky aktivity, ktoré sme si naplánovali.

              Žiaci si užili už prvý deň turistickou vychádzkou po Tatranskej Lomnici s návštevou bobovej dráhy – TATRABOB a navštívili RELAX park jazierko.  V utorok naším cieľom bolo turistické stredisko HREBIENOK, túra k Bilíkovej chate a  ďalej k Vodopádom Studeného potoka.  Po náročnej turistike bol pre  žiakov oddychom wellnes centrum AQUA RELAX v hoteli Sorea Titris. Ani  zapršané počasie v stredu nám nepokazilo náladu. Zapršaný čas  sme si spestrili návštevou múzea TANAP a náučným prírodovedným filmom o tatranských svišťoch. Neobišli sme ani SKI  MÚZEUM. Pre veľký úspech u detí sme aj v stredu navštívili wellnes centrum. Najnavštevovanejšie tatranské pleso -  ŠTRBSKÉ PLESO a športový areál FIS  bol našou celodennou túrou vo štvrtok.  V piatok sme sa rozlúčili prehliadkou BELIANSKEJ  JASKYNE v Tatranskej kotline.

               Cieľom školy v prírode bolo umožniť  žiakom, aby sa počas 5 dní v prírode zotavili, upevnili zdravie a rozvíjali telesnú zdatnosť.  Cieľom bolo taktiež  získať nové vedomosti aktívnym a zážitkovým učením priamo v prírode a prežiť pekné chvíle v kruhu spolužiakov a tým upevňovať žiacky kolektív a rozvíjať kultúrnospoločenské návyky.  Na  chvíle, ktoré sme spolu strávili v tatranskej prírode tak čoskoro nezabudneme a budeme   s radosťou spomínať na spoločné zážitky  J

              Do galérie Škola v prírode Tatranská Lomnica boli pridané fotografie.

              Mgr. Valeria KOBULNICKÁ