• Novinky

          • Zber papiera 2016
            • Zber papiera 2016

            •  Aj v tomto školskom roku sa žiaci spolu s rodičmi a príbuznými  horlivo zapojili do zberu papiera. Dňa 13.5. každý žiak našej školy priložil "papier na kôpku" a spoločne vyzbierali viac ako 7,5 tony.

                 Na 1.stupni zvíťazila trieda štvrtákov s 1 025kg (68,33kg / žiak), na 2. stupni  to boli siedmaci s 2 015kg (111,94kg / žiak), ktorým výrazne pomohol Tadeáš Čupeľa. 

                 Ďakujeme za pomoc chlapcom z deviateho ročníka, zamestnancom aj mnohým ďalším, ktorí ostali po vyučovaní a pomáhali pri vážení a nosení papiera do kontajnerov.

              Do galérie Zber papiera 2016 boli pridané fotografie.

               

              Mgr. Antónia BUJŇÁKOVÁ

          • Matematický KLOKAN 2016
            • Matematický KLOKAN 2016

            • Dňa 21.3.2016 sa uskutočnila celoslovenská súťaž MATEMATICKÝ KLOKAN, do ktorej sa zapojilo 11 žiakov 1. stupňa našej školy. Žiaci si v nej mali možnosť preveriť vedomosti z matematiky a logické myslenie. Najlepšie hodnotenie – 5 klokankov a titul úspešný riešiteľ – získalo až 5 žiakov: 1. ročník: Lukáš Blaňár (91,7%) Lukáš Mizerák (91,7%) 3. ročník: Laura Jurčišinová-Kukľová (81,1%) 4. ročník: Tamara Choborová (87,8%) Alžbeta Jurčišinová (93,3%). Najúspešnejším žiakom našej školy s titulom školský šampión sa stal žiak 2. ročníka: PETER KUKĽA (97,5%). Všetkým matematickým riešiteľom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

              Mgr. Silvia DEMSKÁ

              Do galérie Matematický KLOKAN 2016 boli pridané fotografie.

          • Z Dlhej Lúky po Greenwich a späť
            • Z Dlhej Lúky po Greenwich a späť

            • cestu do južného Anglicka, pri ktorej sme spoznávali nielen krajinu, priateľských ľudí či ich zvyky, ale venovali sme sa aj štúdiu anglického jazyka na prestížnej jazykovej škole v meste Hastings. Práve toto mesto nám slúžilo ako „základňa“, z ktorej sme vždy po skončení vyučovania, vyrážali na poobedňajšie výlety do okolia. Ale pekne od začiatku.

              Boli sme ešte iba siedmaci, keď nám náš triedny učiteľ Mgr. Martin Demský navrhol, aby sme sa so základnou školou rozlúčili, napríklad cestou do Veľkej Británie. Netreba hovoriť, že nás tento nápad nadchol tak, že aj učenie anglických slovíčok bola väčšia zábava. Samotná cesta však začala neskôr, a to presne 1. mája 2016, keď sme ráno o šiestej čakali pred školou na autobus. Našou prvou dlhšou zastávkou bola Praha, kde náš poloprázdny autobus doplnili žiaci z pražskej základnej školy. Nové tváre v „našom autobuse“ sme si spočiatku podozrivo premeriavali, no čoskoro z nás boli starí dobrí známi. Po približne dvadsiatich štyroch hodinách na „palube“ autobusu sme dorazili do mesta Callais vo Francúzsku, kde sme sa mali nalodiť na skutočnú palubu. Pre mnohých z nás to bola prvá cesta takýmto obrovským trajektom. Britské počasie nás privítalo dažďom a chladom, no to iba v prvý deň. Po celý zájazd sa na nás slnko pekne usmievalo. Po príchode do Anglicka sme navštívili katedrálu v Canterbury, neskôr sme sa zoznámili s naším novým domovom – Hastings, kde si nás pod ochranné krídla zobrali naše dočasné rodiny. Tu sme dostávali nielen výborné jedlo, ale aj nové skúsenosti z anglickej kultúry.

              Počas nášho výletu sme spoznávali krásy krajiny, ale získali sme aj viac vedomostí v jazykovej škole, kde sme úspešne absolvovali jazykový kurz. Okrem „bifľovania sa“  sme navštívili aj veľa krásnych miest. Za zmienku stoja napríklad: nádherné mesto Brighton, v ktorom nás očarilo Sea life centrum a Brighton pier, veľké nákupy v Eastbourne, biele útesy Seven sisters a s Anglickom sme sa rozlúčili celodenným výletom v Londýne. V hlavnom meste sme videli Elizabeth tower, známu ako Big Ben, veľké ruské kolo London eye, Trafalgarské námestie, Buckinghamský palác, známu väznicu Tower a tiež Tower Bridge, ktorý sme videli počas plavby loďou po Temži. Zájazd sme ukončili v  Greenwich, kde sme na nultom poludníku „cvakli“ posledné fotky a už nás čakala iba cesta domov. Nastúpili sme na trajekt a  dali zbohom Anglicku. Po vylodení vo Francúzsku naše cesty smerovali do Prahy, kde sme sa rozlúčili s našimi pražskými kamarátmi.  Dorazili sme domov a tam nás čakali naši milujúci rodičia. Bolo to príjemné dobrodružstvo, na ktoré by sme sa dali nahovoriť znovu.

               

              Soňa Čobejová, Timea Guteková, Tatiana Exnerová (žiačky 9. ročníka CZŠ sv.Faustíny, Bardejov-Dlhá Lúka)   

              Do galérie Z Dlhej Lúky po Greenwich a späť boli pridané fotografie.